DAVRANIŞ GELİŞİMİ

Çocuğum Hayal Kırıklığı Yaşadığında Ona Nasıl Yaklaşabilirim?

Tevhide Güzel -
Çocuklar, sadece çocuk oldukları için çoğu zaman hayal kırıklığı yaşarlar. Bir gün içinde çocuğunun istediği şeylerin kaç kere reddedildiğini düşün. Her zaman onun istediği oyuncağı alamazsın, bir kurabiye daha yemesine ya da tehlikeli olduğunu bildiğin o eşyayı sallamasına izin veremezsin.
Devamını Oku...

Kucağa Alışır

Tevhide Güzel -
Bebeğiniz kucağınızdayken kendini güvende, rahat ve huzurlu hisseder. Bebeğiniz ihtiyaç hissettiğinde, onu kucağınıza alırsanız onun lisanında ona karşılık vermiş olursunuz. Bu durum, bebeğinizin kucağa alışmasına sebep olmaz. Aksine, bebeğiniz anlaşıldığını hisseder.
Devamını Oku...

Ağlama İhtiyacı

Tevhide Güzel -
Ağlama küçük çocukların ihtiyaçlarını ifade etmek için ellerinde olan, gelişimsel olarak uygun bir yoldur. Bazen yetişkinler için değişik görünen sebepler çocuklar için önemli hayal kırıklığı, öfke ya da üzüntü yaratabilir ve bu duyguları ağlayarak gösterebilirler.
Devamını Oku...

Beşikten Yatağa Geçiş

Tevhide Güzel -
Çocuğunuzun beşikten yatağa geçmesi için en doğru zaman aralığı çocuğunuzun verdiği sinyalleri gözlemleyerek bulabilirsiniz. Çocuğun beşikte rahat edememesi, korkuluklara tırmanıp dışarı çıkma isteği ya da “Ben de artık anne ve babam gibi büyük yatakta uyumak istiyorum” sözleri size artık geçiş için hazır olduğu sinyallerini verebilir.
Devamını Oku...

Ortak Dikkat

Tevhide Güzel -
Ortak dikkat, ebeveyn ile bebeğin iletişim kurarken aynı nesne ya da olaya aynı anda dikkat kesilmesidir. Bu noktada birbirlerinin iletişim kanallarını ve amaçlarını anlarlar.
Devamını Oku...

Bizden Haberdar Olun

Haftalık bültenimize üye olun ve yeni yazılarımızı e-postanızdan takip edin.