EBEVEYN TUTUMLARI

Taşınma

Tevhide Güzel -
Anne ve baba için yeni bir eve taşınmak ya da şehir değişikliği yapmak heyecan verici ve keyifli olabilir. Bu değişikliği bebeğiniz ile paylaşmanız ve bebeğinizin anlayacağı kadarı ile onu dahil etmeniz çok değerlidir.
Devamını Oku...

Çocukların Sevgi Dili

Tevhide Güzel -
Her anne ve baba evladını sever ve bunu farklı şekillerde dile getirebilir. Her anne babanın ve çocuğun temel sevgi dili, yani sevgiyi gösterme, verme ve alma dili birbirinden farklı olabilir.
Devamını Oku...

Koşma Düşersin

Tevhide Güzel -
Küçük çocuklar anne ve babalarının cümlelerine karşı çok duyarlıdır. Türkçede olumsuz ifade cümleleri -me/ma eki ile belirtilir. Yani “yapma” kelimesinin içinde “yap” kelimesi de vardır.
Devamını Oku...

Evin İçinde Biriken Enerji

Tevhide Güzel -
Yaşadığımız salgın süreci özellikle evden çalışan anne ve babalar başta olmak üzere pek çok aile için fiziksel olarak zorlayıcı bir durum. Özellikle evde direkt gün ışığı almadan geçen uzun saatler, hem yetişkinlerin hem de çocukların sinir sistemleri üzerinde normalden daha fazla stres yaratabilir.
Devamını Oku...

Dikkatli ol!

Tevhide Güzel -
Çocuklar yetişkinler kadar deneyim sahibi olmadıkları için pek çok kez hayal kırıklığı ve kazalarla karşılaşırlar. Anne ve baba olarak sizin bu kazalar karşısında nasıl tepki verdiğiniz ise onlar için çok değerlidir.
Devamını Oku...

Çocuğunuz İçin Güven, Düzen ve Tutarlılık

Tevhide Güzel -
Bebekler yaşamlarının ilk yıllarında doğdukları dünyaya ait hissetme çabası içindedir. Bu aidiyet hissi için en önemli koşul güvenlik ihtiyacının karşılanmasıdır.
Devamını Oku...

Bizden Haberdar Olun

Haftalık bültenimize üye olun ve yeni yazılarımızı e-postanızdan takip edin.